Welkom bij SWNL

SWNL (Spaanse Wetenschappers In Nederland) is een vereniging die is opgericht door en voor Spaanse wetenschappers die in Nederland wonen en werken, om een gemeenschappelijke ruimte te consolideren waar we ideeën kunnen uitwisselen en ons kunnen ondersteunen in ons verblijf in het land.

Onze doelstellingen zijn:

  • Een gemeenschap van Spaanse wetenschappers uit alle wetenschappelijke disciplines oprichten om kennis te delen, een ondersteunend netwerk op te bouwen en de integratie van nieuwkomers in Nederland te vergemakkelijken.
  • Het vertegenwoordigen van Spaanse onderzoekers in Nederland bij Nederlandse en Spaanse organisaties, de samenleving en de media.
  • Het creëren van een aanspreekpunt voor samenwerking tussen Nederlandse en Spaanse instellingen, zowel publieke als private, om wetenschappelijke samenwerkingsovereenkomsten tussen de twee landen en de overdracht van kennis van de universiteit naar het bedrijfsleven en vice versa te faciliteren.
  • Het vergroten van de maatschappelijke perceptie van wetenschap en technologie door middel van evenementen die het werk van Spaanse onderzoekers in Nederland zichtbaar maken.