Boek geschiedenis: “It’s Stephen Hawking’s fault” is een populair-wetenschappelijk boek geschreven door vier handen dat de interesse van jonge preadolescenten probeert te wekken voor de op handen zijnde kolonisatie van de ruimte. De eerste twee handen zijn van Daniel Arguimbau, schrijver en scenarioschrijver; en de overige twee door Pol Ribes Pleguezuelo, wetenschapper en ruimtevaartingenieur.

Het project begon zoals zoveel projecten onder vrienden, tussen kletsen en lachen door, en met de interesse om een ​​gezamenlijk project te vinden om meer uren samen door te brengen. Het resultaat lag voor de hand. Dani had jarenlang kinderboeken en scripts voor televisie en radio geschreven, terwijl Pol aan ruimtemissies werkte; tegelijkertijd werden de kranten steeds regelmatiger gevuld met nieuws over de ruimtevaart.

Op een zonnige ochtend, tussen de koffies door op het terras van Dani’s appartement, vroeg hij “Is het nog lang voordat de mens naar Mars reist?”, waarop Pol antwoordde: “Over een paar decennia moeten we nog enkele technologische uitdagingen aangaan, maar zonder een twijfel dat we het gaan zien ”. Het gesprek ging verder of ze bereid waren niet het risico te nemen om naar de rode planeet te reizen. Dani bleef liever op haar terras om haar vele planten te verzorgen, terwijl Pol zonder aarzelen bereid was door elk luik van elk ruimteschip te springen om een ​​beetje dichter bij de sterren te zijn. Op dat moment deed Pol de tests om astronaut te worden voor de European Space Agency. “Dan gaan we geen van beiden naar Mars, maar mogelijk zijn de toekomstige kolonisten van Mars al geboren, toch?”

Die context en dat gesprek gaven aanleiding tot het project om het boek te schrijven om de zandkorrel bij te dragen, die misschien heel misschien de interesse van een jongen of meisje zou kunnen wekken om naar de ruimte te reizen en de eerste Spanjaard of Spanjaard te worden die voet op de rode planeet.

Behalve dat het de lezer de mogelijkheid geeft om de rode planeet een beetje beter te begrijpen (en zijn vele overeenkomsten met de aarde) door de dromen en discussies van de hoofdpersoon, is het boek ook een discussie tussen de auteurs over het morele feit dat als we meer nadruk moeten leggen op het ontdekken van nieuwe planeten of dat we eerst voor onze eigen moeten zorgen.

Synopsis van het boek:Zonder echt te weten hoe, wordt Marcos gedwongen om een ​​afstudeerproject op de planeet Mars te doen. Wat een martelaarschap had kunnen zijn, wordt een waar ruimteavontuur door toedoen van zijn grootvader, een gepensioneerde natuurkundeleraar, Laura, zijn natuurkundeleraar, en de stellaire verschijning van een van de belangrijkste wetenschappers in de geschiedenis, Stephen Hawking. ontvoeren, door vier handen geschreven door een meester van woorden en een liefhebber van de sterren, intenser dan een zwart gat en dat laat zien dat met je voeten op de grond staan ​​en tegelijkertijd leven in de Luna erg leuk en spannend kan zijn .

Het boek: https://birabiroeditorial.com/es/libros/la-culpa-es-de-stephen-hawking

Kun je ons helpen om meer te worden? Word lid en doe mee. Zeg het voort op de netwerken. Neem contact met ons op en vertel ons over uzelf en uw project.

Pol Ribes Pleguezuelo

Pol Ribes Pleguezuelo

. Optoelectronics engineer at the European Space Agency (ESA).

Estudié física en la Universidad de Barcelona e hice mi doctorado en Optica/Opto-electronica en la Universidad Friedrich-Schiller de Jena (Alemania). He trabajado durante más de 12 años en el desarrollo de sistemas ópticos (en particular láseres) para su uso en misiones espaciales. Durante mi recorrido he vivido y trabajado en empresas en Barcelona como Monocrom, institutos de investigación en Alemania como el Fraunhofer IOF, hasta llegar a vivir actualmente en Leiden y trabajar en la Agencia Espacial Europea (ESA en inglés). Adoro Leiden y sus canales a vista de tabla de SUP, disfruto haciendo vela y descubriendo los Países Bajos en bici. A los 30 años, y en un piso con terraza de Barcelona, conocí al que iba a ser uno de mis grandes amigos y coautor de este libro, Dani.
Daniel Arguimbau

Daniel Arguimbau

Guionista

Escribió sus primeras historias a bolígrafo, y, al final, con un ordenador. Es decir, que ha pasado más tiempo delante de un teclado que mirando el cielo. Al menos hasta que decidió aceptar la popuesta de su ‘brudi’ Pol para escribir esta historia a cuatro manos. Desde entonces, durante el día se pregunta qué hay más allá de las nubes y, por las noches, más allá de las estrellas. Confía en que la respuesta llegue de alguno de los lectores.