(Deze tekst is geschreven via automatische vertaling, dus vergeef ons eventuele fouten en vergissingen – we leren zo snel mogelijk Nederlands!)

Op een mooie dag, wanneer u deze regels leest, zal ik geen president zijn. Ik weet niet wanneer, misschien rond 2030, nog een doel van de Agenda. Maar ik weet wel dat als ik vrij ben, ik misschien net als Noelia, mijn voorgangster, op een eiland ga wonen.

Nou, wat is er aan de hand met CENL, waarom zoveel activiteiten, waarom zoveel e-mails, waarom besteden we zoveel tijd aan deze vereniging?

We hebben het allemaal druk, maar toch is er een team van geweldige mensen die de weinige vrije tijd die ze hebben aan deze vereniging wijden. Voor jou. En met een reden.

In mijn geval is het omdat we deze vereniging moeten blijven laten groeien. Er hebben al veel mensen hard gewerkt om vooruitgang te boeken, en dat werk mag niet tevergeefs zijn. CENL is een plek waar we middelen en ondersteuning kunnen bieden aan iedereen in Nederland. Een plek om met elkaar in contact te komen, en van waaruit we ons opnieuw kunnen verbinden met ons land van herkomst. Uiteindelijk staan we buiten, een beetje buitengesloten door de situatie daar. Maar in Spanje zijn er nog familie, vrienden, kennissen. En het is goed om hen van hieruit iets te kunnen geven, en het is goed dat ze ons van veraf blijven steunen. Wij maken ook deel uit van een veel groter netwerk, van waaruit wij kunnen coördineren en strijden om de situatie binnen en buiten onze grenzen te verbeteren.

Maar bovenal wil ik dat deze vereniging u net zoveel goed doet als ik weet dat zij kan doen, net zoveel goed als CENL en alle vorige verenigingen waarvan ik deel heb uitgemaakt, mij hebben gedaan.

Daarin heb ik alles leren doen, heb ik allerlei projecten georganiseerd, ben ik veranderd en gegroeid, heel veel. Maar bovenal heb ik geweldige, leuke, gepassioneerde mensen ontmoet en blijf ik die ontmoeten. Echt kennen, zij aan zij werken, vele uren praten. Allemaal verschillend, maar allemaal ongelooflijk. En hoewel velen van hen niet meer in mijn leven zijn, mis ik ze allemaal elke dag en heb ik aan hen allen de persoon te danken die ik nu ben.

En misschien is dit mijn manier om je te bedanken, om iets terug te geven van wat ik heb ontvangen. Om jullie de kans te geven een soortgelijke ervaring te beleven, om jullie op alle mogelijke manieren te helpen, zodat jullie kunnen groeien en genieten.

CENL is er om u te helpen. Kom naar de evenementen, ontmoet ons, stel ideeën voor, praat met ons over wat u nodig hebt. Daarvoor zijn we hier.

Kun je ons helpen om meer te worden? Word lid en doe mee. Zeg het voort op de netwerken. Neem contact met ons op en vertel ons over uzelf en uw project.

 

Rodrigo García Valiente

Rodrigo García Valiente

Voorzitter van CENL, promovendus in Amsterdam UMC

Rodrigo García Valiente (Cáceres, Spanje, 1990) is afgestudeerd in biotechnologie aan de Universiteit van Salamanca, en heeft een MSc in bio-informatica van de Universiteit van Valencia. Zijn interesses zijn bio-informatica, systeembiologie, immunologie en het versturen van veel e-mails.